Sådan sikrer du dit hjem mod indbrud

By:

Danmark har fået en foruroligende høj plads i de europæiske indbrudsstatikker de senere år, og det på trods af at Danmark generelt er et sikkert og trygt land. Hvorfor det forholder sig sådan, er der ikke noget entydigt svar på, men meget tyder på, at de danske hjem generelt er dårligt sikrede mod indbrud. Dette, kombineret med vores høje velstand og politiets lave opklaringsprocenter, gør Danmark til et ”attraktivt” land for professionelle indbrudstyve. Heldigvis er der masser, du selv kan gøre for at undgå, at det netop er dit hjem, der bliver ramt. Jeg har her samlet et par af de mest effektive tiltag, du kan tage mod indbrud.

 

Hjælp i nabolaget

Et gratis tiltag, du kan tage, er at få hjælp fra naboerne. En såkaldt nabohjælpsordning kan være særdeles effektiv i perioder som ferier og højtider, hvor tyvene er ekstra aktive. Her kan I få naboerne til at parkere en bil i jeres indkørsel, få dem til at tømme postkassen og eventuelt låse sig ind og tænde/slukke lyset, hvis de alligevel skal vande potteplanterne. Denne ordning er dog ikke særlig effektiv i hverdagen, hvor naboerne alligevel ikke er hjemme til at holde øje med dit hus.

 

Overvågning

I hverdagen er til gengæld overvågning effektivt. Faktisk er en overvågningspakke det mest effektive, præventive tiltag, du kan tage for at sikre huset mod indbrud, har flere rapporter og statistikker vist. Når tyven nærmer sit et hjem og opdager, at der hænger overvågning, har det en psykologisk afskrækkende effekt på ham, der gør, at han i ni ud af ti tilfælde vil vælge et andet hus. Samtidig kan det hjælpe politiet i deres opklarende arbejde den ene ud af ti gange, hvor tyven alligevel er kynisk nok til at vælge dit hjem. Du kan finde et godt udvalg af overvågning i høj kvalitet hos Dkkamera.dk.